Нова електрична инсталација во ЈП Пазари – Битола, старата и опасна инсталација – променета

ЈП Пазари – Битола на својот официјален Фејсбук профил соопшти дека извршиле целосна промена на електроинсталацијата. Во соопштението се вели:

По поставувањето на фотоволтаиците, во Јавното Претпријатие Пазари се наметна потребата од промена на целокупната електрична инсталација. Вкупната инвестиција е 350.000 денари сопствени извори.

Старата инсталација беше дотраена и претставуваше опасност.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *