Нема “и ние треба да добиеме нешто” со Србија

Новиот претседател на Владата на Косово Албин Курти вели дека не може да има договор со Србија доколку ставот на претседателот на таа држава Александар Вучиќ е “и ние треба да добиеме нешто”.

Во синоќешното интервју за државната телевизија Курти порача дека таквите ставови на српскиот претседател “не можат да бидат појдовна точка за решавање на проблемите” меѓу двете држави.

Ние не сме тука за да компензираме апетити туку да лечиме рани. Со еден таков однос не гледам дека можеме да постигнеме спогодба туку заедно со западните држави можеме да создадеме контекст во кој може да се најде решение. – рече Курти.

Новиот косовски премиер порача дека српската држава “нема што да бара во Косово”.

Иако никогаш не го поседувала суштински Србија дефинитвно го изгуби Косово во времето на режимот на Слободан Милошевиќ. – изјави Курти.

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР