Matcha чај помага при настинкати, но и помага при слабеење!

Matcha е врвен јапонски чај во прав, кој неколку столетија се користи во јапонските чајни церемонии.
За разлика од другите видови на зелен чај, кои можат да отстојат припремени некое време, мача чајот секогаш се пие свежо припремен и се одликува со природно сладок вкус.

Природно е богат со антиоксиданти(катехин), витамините А, Б6, Ц и К, минерали, магнезиум, калциум, железо, калиум, фосфор, цинк и бакар. Го зајакнува метаболизмот, го подобрува расположението, го намалува крвниот притисок и делува како природен дeтокс.

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР