Зголемување на цените на горивата

Со нова Одлука, ќе се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати, во просек за 1,46%, во однос на малопродажните цени на нафтените деривати утврдени согласно Одлуката на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република С. Македонија од 17.02.2020 година.

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемуваат за 1,00 денари/литар, во однос на малопродажните цени утврдени со Одлуката од 17.02.2020 година и со тоа, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 67,00 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 69,00 ден/лит, додека малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 47,50 ден/лит.

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се зголемува за 0,50 денари/литар во однос на цената утврдена со Одлуката од 17.02.2020 година и со тоа малопродажната цена на дизелот ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 58,50 ден/лит.

Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се зголемува за 0,425 ден/кг во однос на цената утврдена со Одлуката од 17.02.2020 година и со тоа малопродажната цена на мазутот М-1 НС изнесува 33,565ден/кг

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР