Секој можи да пријави сомнителни случаи на заболени со корона вирус

Министерот за здравство Венко Филипче попладнево на својот фејсбук-профил објави телефонски броеви на кои може да пријават сите сомнителни случаи налик на коронавирус. Министерството за здравство објави листа на 14 телефонски броеви со кои се покрива територијата на целата држава и се поделени на повеќе региони. На овие телефонски броеви можат да се јават и сите оние кои пристигнуваат на територијата на земјава, а се сомневаат на одредени симптоми.

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР