Вкупно 38 лица заразени од коронавирус во Франција

Бројот на потврдени случаи со коронавирус во Франција во последните 24 часа се зголеми повеќе од двојно, изјави францускиот министер за здравство Оливие Веран, посочувајќи дека од 18 е зголемен на 38 заразени лица.

Веран на прес-конференција истакна дека Франција е подготвена за епидемијата од коронавирусот.

Францускиот здравствен службеник Жером Саломон рече дека од 38 регистрирани случаи, двајца починале, 12 се излекувани, а 24 и натаму се во болница, од кои двајца во тешка состојба.

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР