СДСМ со тројца Битолчани на кандидатската пратеничка листа за ИЕ5

На престојните парламентарни избори, кои се бара да се одржат на 5ти јули, СДСМ и коалицијата вклучија тројца Битолчани во листата за кандидати за пратеници од петтата изборна единица.

Тројцата Битолчани кандидирани за пратеници од редовите на СДСМ и коалицијата се долгогодишни членови на општинската СДСМ.

Трета на листата за ИЕ5 е Бисера Костадиновска Стојчевска, 9ти е Горан Козаров, а 18ти Петар Николовски.

Во продолжение е редоследот на листата за ИЕ5, каде носител е Радмила Шеќеринска од СДСМ:

 1. Радмила Шекеринска, Скопје
 2. Јован Митрески, Струга
 3. Бисера Костадиновска Стојчевска, Битола
 4. Лазе Лаки Таневски, Охрид
 5. Бети Рабаџиевска, Ресен
 6. Енес Ибрахим (Партија за движење на Турците, Чаир)
 7. Боби Мојсоски (ЛДП Кичево)
 8. Жаклина Лазареска Охрид
 9. Горан Козаров, Битола
 10. Самка Ибраимовски (ПЦЕР Тетово)
 11. Белиса Зеќири, Маврово Ростуше
 12. Марија Кочовска, Демир Хисар
 13. Мелинда Рашиди (Беса, Струга)
 14. Оливера Чавкар, Крушево
 15. Тања Пројческа, Долнени
 16. Мирнес Абазовски
 17. Ристенка Алтипармаковска
 18. Петар Николовски, Битола
 19. Фросина Велкоска
 20. Един Јакубовиќ

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР