Велика Британија започнува масовно тестирање на граѓаните од врата до врата

Велика Британија започнува масовно тестирање на 80.000 граѓани од врата до врата во областите каде што е откриен новиот сој на коронавирус од Јужна Африка.

Во осум области каде што е откриен новиот сој од Јужна Африка, граѓаните ќе бидат тестирани без оглед дали имаат симптоми на болеста.

Околу 10.000 граѓани ќе бидат тестирани во секоја од овие области, а три се наоѓаат во Лондон.

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР