Формирана парламентарна група за правата на лицата со хендикеп

Почитување и унапредување на правата на лицата со хендикеп и отстранување на сите бариери со цел да се овозможи нивно вклучување во општествениот и политичкиот живот, подигнување на јавната свест за ова прашање.

Се дел од прашањата на кои ќе работи интерпартиската парламентарна група што беше формирана денеска во рамки на овој пратенички состав на Собранието.

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР