Марио Драги доби мандат за состав на нова влада на Италија

Италијанскиот претседател Серџо Матарела денеска му даде мандат на поранешниот претседател на Европската централна банка Марио Драги за состав на нова влада.

Драги (73) ќе одржи консултации со политичките партии за да се обиде да добие поддршка од Парламентот за формирање влада.

Новата влада ќе се соочи со старите предизвици поврзани со борбата против коронавирусот и економската криза.

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР