149 години од раѓањето на Гоце Делчев

Денес се навршуваат 149 години од раѓањето на Гоце Делчев. Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија со порака:

Денеска, на 149 годишнината од неговото раѓање, оддаваме почит на македонскиот револуционер, херој и великан Гоце Делчев.

Делчев е симбол на непокорот, на правдољубивоста, храбоста, симбол на борбата за слобода и еднаквост. Великн кој со својата визија остави патоказ за многу наши генерации.

Да се верува но и да се работи, да се мечтае но и да се бори за слобода, правда, еднаквост и солидарност се вредностите од кои се водиме.

Визиите на Делчев, да живееме во слободна, независна, меѓународно признаена држава, рамо до рамо со најсилните ги остваривме.

Нека е вечен споменот на македонскиот великан Гоце Делчев!

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР