Oбјавени фирмите кои добиле државна помош, а не им исплатиле плати на вработените

Владата ја објави листата на фирми кои добиле државна помош, а не им исплатиле плати на вработените во декември.

Најголем дел од фирмите се од дејноста дејноста трговија на мало, подготовка на оброци и служење храна и градежништво.

Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска предупреди доколку фирмите не ја исплатат помошта, ќе следи присилна наплата со блокада на паричните средства на нивните сметки и пренос на средствата на сметките на вработените и уплатните сметки на УЈП.

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР