КРЕМЉ: До лето 60 отсто од населението во светов ќе има имунитет на Ковид-19

Според пресметките на имунолозите до лето 60 отсто од жителите на Земјата ќе се стекнат со имунитет на Ковид-19, што ќе овозможи во август да се вратиме на нормалниот живот, изјави портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков.

Тој додаде дека имунитетот ќе биде стекнат по природен и по вештачки пат.

Од почетокот на пандемијата со Ковид-19 во светот инфицирани се околу 105,8 милиони луѓе и регистрирани се околу 2,3 милиони смртни случаи.

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР