Нема поголем извор на лажни вести од ВМРО-ДПМНЕ оваа партија прави се за да го поткопа здравствениот систем

Нема поголем извор на лажни вести од ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски што беше потврдено и со студија финансирана од Европската Унија.

Од почетокот на пандемијата, па се до денеска, ВМРО-ДПМНЕ прави се за до го поткопа здравствениот систем во државата, а во таа насока се и денешните небулози пласирани од белиот дворец.

Таквите тврдења не се точни и никако не можат да бидат точни. Нашите институции се стручни, прецизни и сите податоци се точни од прв до последен, за што пред јавноста се презентираат со дневна динамика на известување со точни бројки и факти. Не постои можност анализите и податоците на здравствените власти да бидат лажирани затоа што се сублимат од повеќе независни извори, а податоците се објавуваат во реално време, на дневно ниво.

Впрочем, високи претставници на Светската здравствена организација во неколку наврати ја имаат поздравено транспарентноста на Министерството за здравство.

ВМРО-ДПМНЕ со ништо не придонесува во борбата против коронавирусот. Напротив, со лаги и конструкции се обидува да го поткопа здравствениот систем, да ги понижи здравствените работници. Затоа се во опозиција, за тоа шест пати се поразувани од граѓаните.

You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР