Влез во Словенија од утре само за вакцинирани лица и оние кои прележале ковид -19

Од моментот кога го преболеле ковид-19, не смее да поминат повеќе од шест месеци, а од вакцинирањето со втората доза треба да поминат најмалку 14 дена.

Влегувањето во Словенија од утре ќе биде можно без карантин или негативен тест за коронавирус за оние кои биле вакцинирани со две дози против коронавирус и оние кои преживеале ковид-19 и имаат медицинско уверение, одлучи денеска словенечката влада.

Сепак, ова се однесува само на граѓаните и жителите на земјите членки на еу и шенген ,додека за другите останува како претходно – тест за pcr или карантин, освен некои исклучоци.

Од моментот кога го преболеле ковид-19, не смее да поминат повеќе од шест месеци, а од вакцинирањето со втората доза треба да поминат најмалку 14 дена.


You must be logged in to post a comment Login

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР