Две нови машини во РЕК Битола

Нисконосечка платформа и камион со товарен сандак се две нови машини кои пристигнаа во РЕК Битола !

Од средината на јуни до денес, во РЕК Битола пристигнаа 13 од 36-те машини набавени за потребите на рудниците на РЕК Битола, со вкупна вредност од 17,5 милиони евра, средства на АД ЕСМ !

Ова е прва набавка од ваков обем од отворањето на комбинатот пред 40 години, а нови машини во РЕК Битола не биле набавени повеќе од 20 години !

Ги намалуваме трошоците и инвестираме во вработените и во еколошки проекти за производство на струја!, стои во официјалната ФБ објава на АД ЕСМ.

You must be logged in to post a comment Login