СЗО: Состојбата е загрижувачка, ни се заканува опасна зима со 700.000 починати

Канцеларијата на СЗО за Европа соопшти дека голема е можноста 53 земји од светот до пролет да се соочат со уште 700.000 починати пациенти од Ковид-19.

Од таму додаваат дека бустер-дозата треба да биде приоритет за најранливите категории граѓани.

Денес, состојбата со Ковид-19 во Европа и централна Азија е многу сериозна. Ни се заканува опасна зима, но не треба да губиме надеж бидејќи сите ние, владите, здравствените власти, поединци, можеме да преземеме конкретни мерки како би ја стабилизирале пандемијата, соопшуваат од СЗО Европа.

You must be logged in to post a comment Login