Маричиќ во дводневна посета на Подгорица

Министерот за правда Бојан Маричиќ од денес престојува во дводневна посета на Црна Гора, каде ќе учествува на  ‘‘Балканскиот интегративен форум 2021‘‘  во организација на Европското движење на Црна Гора и Фондацијата Фридрих Еберт. Тема на форумот ќе биде евроинтеграцијата на државите од Западен Балкан, но и предизвиците со кои се соочува Унијата изминатиот период.

Предвидено е Маричиќ  да се сретне со потпретседателот на Владата на Црна Гора, Дритан Абазовиќ, и со државните секретари на Министерството за внатрешни работи и Министерството за правда. На средбите ќе се разговара за напредокот на двете земји во спроведувањето на реформите, со акцент на правосудството.

Покрај министерот за правда на форумот  ќе учествуваат и високи претставници од регионот, функционери, дипломати од Западен Балкан и Европската Унија, како и голем број на експерти.

You must be logged in to post a comment Login